MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Na de poules in de druk bezette SHOT-zaal ging alle aandacht uit naar de strijd tussen de nummers één en twee van de wereldranglijst, Reginald Kraaijenbrink en Arnoud Meijer. Beiden bereikten volgens verwachting de finale. Daarin ging het twee games gelijk op (11-8, 5-11). Daarna maakte verdediger Meijer vrijwel geen fouten meer en dankzij enkele sublieme lange rallies (aanval versus verdediging, altijd boeiend voor het publiek!) pakte Arnoud de eindzege met 11-6 en 11-7. Het was Arnoud's tweede zege in drie SHOT-finales. Alleen in 2013 had Reginald hem verslagen.

En Meijer was meteen ook weer de nummer 1 op de wereldranglijst. Maar lang zal dat niet duren, benadrukte de weer 'teruggezette' Kraaijenbrink. Tegen Arnoud: "Je verliest veel punten van drie jaar geleden en ik niets. Dus na Midstars ben ik weer eerste!"

KELLER OPNIEUW IJZERSTERK

Na de beide winnaars leverden ook Michael-Stefan Keller uit Duitsland en Kelvin Heemstra een excellente prestatie. Ze bereikten de halve finale. In de strijd om de derde plaats was Keller de beste.

DE RADDER 'WUTTO-FIGHTER'

Na de groepsfase was er een splitsing gekomen tussen A en B. En in de B-categorie zagen we een echte WUTTO-fighter (meerdere medailles op het WK in Hilversum) de winst grijpen: Gerben de Radder. In de finale was goed te zien dat SHOT'ter Danny Hilhorst weliswaar kansen heeft om verder te komen, maar dat hij op vastheid nog tekort kwam tegen Gerben.

10-JARIGE JIP ZONDER VERLIES

Bij de jeugd deden acht spelers mee. Hier bleef top-welp Jip Weijers ongeslagen bovendrijven. Hij speelde bijna net zo gemakkelijk met een 'plankje' als met een modern bat! Hij werd eerste en daardoor kreeg ook hij een WUTTO-cap opgezet!

REACTIE VOORZITTER

"Een heel fijn toernooi", constateerde Ted van der Meer. "Mooi dat er ook een jeugdtoernooi was georganiseerd. Alles liep voortreffelijk. De indeling was perfect gedaan en het tijdschema klopte ook tot op de minuut." Tijdens de prijsuitreiking riep de WUTTO-voorzitter alle deelnemers op om op 14 juni deel te nemen aan de tweede WUTTO-NK, dat tevens ook een Dutch Open is! Er wordt gespeeld bij de mannen, de vrouwen en de jeugd, in enkel- en dubbelspel.

EINDSTANDEN

Enkelspel senioren
1 Arnoud Meijer
2. Reginald Kraaijenbrink
3. Michael Stefan Keller
4. Kelvin Heemstra
5/8. Robin Luijer, Michel van de Kamp, Matthieu Wegh en Jos Wynands
9/12. Yorick van Teeseling, Wilco Roes, Caspar Veenboer en Jan Willem van Asch
13. Gerben de Radder
14. Danny Hilhorst
15/16..Rob Huis in ’t Veld en Pim Kleine Rammelkamp
17/18. Joost de Kleijn en Herman Gieling
19/20. Frank Weijers David Harvengt
21/22. Hans de Heij en Jan Faessen
23/24. Esther Udinga, Chantall Poelwijk

Jeugd
1. Jip Weijers
2. Boris Brands
3. Ronnie Pietersen
4. Koen Houtgast
5. Jesse Uiterwijk
6. Tristan Olff
7. Luuk Houtgast
8. Leah de Heij

Op de foto (gemaakt door Esther Udinga) v.l.n.r. Gerben de Radder (B-winnaar), Jip Weijers (1e bij de jeugd) en Arnoud Meijer (A-winnaar).