MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Hij kreeg dus voor de derde maal de (traditionele) WUTTO-cap opgezet. In de finale won de Fransman in een zeer spannende partij met 14-21, 21-14, 18-21, 21-19 en 21-15 van de Belg Julien Genart.

De beste Nederlander was Kelvin Heemstra. De speler van Taverzo bereikte de laatste acht. Op weg naar de kwartfinale had hij onder anderen gewonnen van het Belgische talent Vincent Lotte. In de kwartfinale was winnaar Lecomte te sterk.

Matthieu Wegh, eveneens van Taverzo, speelde een wedstrijd tegen Alexandre Rosmarin, een zeer fitte 64-jarige oud-international die vroeger nog tegen o.a. Nico van Slobbe en Bert van der Helm heeft gespeeld. Matthieu verloor in een spannend duel van Rosmarin maar omdat hij alle andere partijen wel won werd hij toch eerste in de poule. In de achtste finale moest Wegh buigen voor Laurent Mallaury, die – aldus Matthieu – “ongelooflijk veel netballen meekreeg”.

Yorick van Teeseling deed het prima in zijn poule en eindigde als tweede waardoor hij in de vervolgronde tegen de nummer drie uit een andere poule, Denis Lavallette, moest spelen. Na in de beslissende game voor te staan met 11-6 kon Yorick het toezingen van Denis door de Vlaamse supportersgroep niet goed verwerken, waardoor hij enigszins gefrusteerd als verliezer het strijdtoneel moest verlaten.

Jos Wynands werd tot veler verrassing eerste in zijn poule en moest daarna met minimaal verschil zijn meerdere erkennen in organisator Geoffrey van Wassenhove (23-25, 19-21). Chantall Poelwijk, Jan Poelwijk en Isabelle Poelwijk (afkomstig uit deze buurt, Mons) hebben vooral genoten van het spel en konden allen één keer winnen. Vooral Jan was zo enthousiast dat hij aangaf vaker met Joola Beat te gaan trainen om hier nog beter in te worden. Wat dat was vandaag wel duidelijk, het is een andere vorm van tafeltennis en dat vergt zeker wat training om de campingbats goed onder de knie te krijgen. Maar hoe dan ook, het plezier om ermee te spelen was bij een ieder duidelijk en daar gaat het toch om.

De enthousiaste Duitser Michael-Stefan Keller (winnaar van het WUTTO-toernooi in Apeldoorn) had enorm pech met de loting. Hij trof in de poule finalist Julien Genart en moest daardoor in de tweede vervolgronde al tegen de latere winnaar Yohan Lecomte spelen. Hij vertelde dat het hem pijn deed dat hij de toppositie in de WUTTO-jaarranglijst vanaf deze week moet laten aan Yohan.

Met dank aan Jos Wynands en Matthieu Wegh. Jos zette de cap op het hoofd van Yohan.