MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


Er werd in tafeltenniscentrum Hilversum door 40 spelers geknokt om de titels in enkel- en dubbelspel. In het verleden was er al drie keer bij TTV Stede Broec gestreden om de landstitel dubbelspel. Rino Alberts en Vincent Lenders slaagden er niet in om hun in 2013 behaalde kampioenschap te prolongeren. Aan het eind van de rit zegevierden Lars Adema en Robin Luijer in een fraaie finale tegen Arnoud Meijer en Frank van der Wurff. Het dubbelspel B was een prooi voor Sander de Riemer en Gilles van Oorschot.

MARTIN GROENEWOLD

In het enkelspel sneuvelden nogal wat reputaties voortijdig. Onder anderen Reginald Kraaijenbrink, Lars Adema en Maarten Loeve slaagden er niet in om de halve finales te bereiken. Uiteindelijk ging de strijd om de titel tussen twee andere favorieten, Arnoud Meijer en Martin Groenewold. Avanti-speler Groenewold won op superieure wijze met 3-0. In een spannende ´vijfsetter´ tegen Rino Alberts legde Tim de Graaf beslag op het brons.
 
CASPAR VEENBOER

In de B-klasse was Hilversummer Caspar Veenboer onverslaanbaar. Na een loodzware partij tegen clubgenoot en trainingsmaatje Matthew Wilson (3-2) had Veenboer in de finale weinig moeite met jeugdtopper Brian Bakker. Veenboer en Wilson pakten ook nog eens zilver in het dubbel B. Ze waren in de finale niet opgewassen tegen Sander de Riemer en Gilles van Oorschot.

RUBY TANGERMAN
 
In het vrouwenenkelspel moest de Hilversumse Jessie Hillebrand (zilver) alleen Ruby Tangerman laten voorgaan. Tangerman (16) was op het jeugd-WK in 2013 tweede geworden. Cynthia Lems, de vriendin van nummer drie bronzen medaillewinnaar Tim de Graaf, ging eveneens met een bronze medaille huiswaarts.

THUISHAVEN HILVERSUM
 
De WUTTO heeft de intentie om ook de komende jaren twee grote evenementen te organiseren in Hilversum, het NK in juni en het WK in december. ,,Het is de beste en tafeltennisaccommodatie van Nederland met 24 tafels. De medewerking van de vereniging is ook prima´´, aldus WUTTO-voorzitter Ted van der Meer, die zelf lid is van TTV Hilversum.
 
EINDSTANDEN
 
Vrouwenenkelspel: 1. Ruby Tangerman (HBC Heemstede), 2. Jessie Hillebrand (Hilversum), 3. Cynthia Lems (REGA)
Mannenenkelspel A: 1. Martin Groenewold (Avanti), 2. Arnoud Meijer (Hilversum), 3. Tim de Graaf (REGA)
Mannenenkelspel B: 1. Caspar Veenboer (Hilversum), 2. Brian Bakker (SVE), 3. Martijn Bevelander (Disnierats)
Mannendubbelspel A: 1. Lars Adema (Hilversum)/Robin Luijer (Harderwijk), 2. Arnoud Meijer/Frank van der Wurff (Hilversum), 3. Rino Alberts/Vincent Lenders (Westa)
Mannendubbelspel B: 1. Gilles van Oorschot (US)/Sander de Riemer (Bijmaat), 2. Caspar Veenboer/Matthew Wilson (Hilversum), 3. Ruby Tangerman ((HBC Heemstede)/Martin Groenewold (Avanti).