MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Het toernooi kende helaas een kleine tegenvaller door het op het laatste moment afzeggen van drie spelers, waardoor we begonnen met 3 poules van 7 en 1 van 8. De bovenste vier gingen door naar het hoofdtoernooi en de onderste vier naar het troosttoernooi. Ook voor het troosttoernooi was een beker beschikbaar.
In de tweede ronde waren vier poules waarvan de winnaar naar de halvefinales ging.
Het toernooi was zeer sterk bezet met deelnemers uit de eredivisie, eerste, tweede en derde divisie en Hoofdklasse.
Het spelen met plankjes vergt toch wel wat ervaring. Dat ondervonden de 'thuisspelers' ook. Maar vier Alexandriaspelers haalden desondanks het hoofdtoernooi. Eric Disseldorp bereikte zelfs de halve finale, waarin hij tegen Meijer weinig kans had. In de strijd om de derde plaats tegen Ronald Vijverberg was de pijp een beetje leeg, maar Eric eindigde toch op een fantastische vierde plek.

Reginald verloor maar één game op weg naar de finale. Arnoud verloor in de poule van Peter van Iwaarden. En Peter op zijn beurt ging de tweede ronde (verrrasend?) onderuit tegen Ronald Vijverberg, die daarna doorstootte naar de derde plaats.

TROOSTTOERNOOI

In het troosttoernooi was er wel succes voor Alexandria. Willem Vuerhard pakte hier (net als in december bij Vriendenschaar) het troosttoernooi door in de finale van Vincent de Gelder te winnen.

GROTE FINALE

Na de 'kleine' finale was het de beurt aan Reginald en Arnoud om het toernooi waardig af te sluiten en dat gebeurde dus ook. Mooie slagenwisselingen volgden elkaar snel op en beide heren gingen er vol tegenaan. Ze zijn elkaar al verschillende malen tegengekomen en dit keer won Reginald.

Bron: www.ttv-alexandria.nl (Barth van der Leck)