MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

De inwoner van Doetinchem versloeg na het bereiken van de laatste 16 achtereenvolgens Gerwin Steenwijk (2-0), Ian de Graaf (2-1) en Lars Adema. Tegen de Hilversummer moest de Viking vol aan de bak om uiteindelijk met 24-26, 21-12 en 21-16 toch als winnaar naar de finale te gaan.

Marty onzeker...
Aan het begin van de week zag het er naar uit dat Hendriksen zijn ´eigen´ toernooi wel eens zou moeten missen, want hij had een ernstig teenprobleem. Dat werd echter adequaat met medicatie behandeld en eenmaal in het hoofdtoernooi speelde Loekie de Leeuw ijzersterk. Arnoud Meijer, de vice-wereldkamnpioen van 2011, werd gedecideerd met twee keer 21-17 teruggewezen. En daarna volgden de Engelsen Trevor Kerry (21-13, 21-13) en Graham Sandley. Sandley is een oud-international uit de tijd van Desmond Douglas en een man met een geweldig gevoel voor de bal. Toch kwam hij in twee games net tekort. Met twee keer 21-18 ging ´home favorite´ Hendriksen naar de eindstrijd.

Korte spanning...
Daarin was alleen de eerste game spannend. In de slotfase gaf Hendriksen een kleine voorsprong weg. Hij kwam het 19-21 verlies niet meer te boven. Kraaijenbrink werd met de duidelijke score 21-10 een waardige opvolger van 2011-winnaar Martin Groenewold. Hij pakte de eindzege en daarmee ook de volle 250 punten voor de wereldranglijst.

Groot succes...
Het evenement was ruim voor de start van Nederland – Denemarken voorbij, zodat iedereen ook nog het voetbal kon meemaken. De derde WUTTO REGA Masters was een groot succes onder leiding van wedstrijdleider Flip Valero, die de buitenlandse deelnemers bedankte voor hun overkomst naar Nijkerk, hen complimenteerde met de behaalde resultaten en vervolgens – samen met REGA-voorzitter Jan-Peter van Meerveld en WUTTO-preses Ted van der Meer – de prijsuitreiking voor zijn rekening nam. Vaststaat dat in 2013 de vierde WUTTO Rega Masters gehouden zal worden en dan wordt de jacht op Reginald Kraaijenbrink geopend!

Eindstand (punten voor wereldranglijst)
1. Reginald Kraaijenbrink (250 pnt)
2. Marty Hendriksen (175)
3. Graham Sandley (Eng), Lars Adema (125)
5. Harry Kruizenga, Trevor Kerry, Paul Bakker, Ian de Graaf (75)
9. Mike Bos, Albert Verhoef, Arnoud Meijer, Steffen Greup, Michel van de Kamp, Robin Luijer, Theo Quast, Gerwin Steenwijk (50)