MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

In de finale van de 3e WUTTO Hercules Open kreeg de ranglijstaanvoerder van Martin ‘de kale krijger’ Groenewold niettemin les in het spelen met schuurpapierbats: 15-5, 15-5 en 15-13 voor de nummer 3 van de wereldranglijst.

In de top 10 is verder opvallend dat Michael Stefan Keller na zijn duidelijke winst op het EDR-toernooi nu de vierde plaats overneemt van Yohan Lecomte uit Frankrijk. In Erpent (België) werd hij echter snel verslagen door de latere finalist Alexis Maeck, die daarmee 350 punten verdiende. Julien Génart komt na wederom een mooie winst nu de top 25 van de wereldranglijst binnen en staat inmiddels al zesde op de 2015-ranglijst.

Op de wereldranglijst, waarin nu ook de jaarranglijst is opgenomen, staan naast inmiddels veel Belgen en Duitsers ook steeds meer opvallende andere nationaliteiten. Zo zijn er deze maand spelers bijgekomen uit Amerika (Chance Friend), Luxemburg (Alf Knuttson, de oud-trainer/coach van Jan-Ove Waldner) en Finland (Benedek Olah).

Door: MATTHIEU WEGH
(samensteller WUTTO-ranglijsten)

Reageren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.