MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Diverse toppers van de ranglijst waren aanwezig en de Fransman Yohan Lecomte was topfavoriet onder de kenners. Ook waren er nogal wat spelers aanwezig die met (moderne) rubbers zeer goed overweg kunnen, maar nog nooit aan een WUTTO-toernooi hadden meegedaan. Denk aan Daan Sliepen, Qiang Liu en Paul van de Leur.

Tijdens dit allereerste WUTTO-toernooi bij Westa heeft Daan Sliepen, ‘Mister Westa’, weer eens laten zien wat een fantastische tafeltennisser hij is door eerst in de halve finale de nummer één van de WUTTO-jaarranglijst en topfavoriet, Yohan Lecomte, uit te schakelen en vervolgens ook nog de titel binnen te slepen in de finale tegen Vincent Lenders.

De halve finales waren de hoogtepunten van de dag. Het tempo van de rally’s tussen Daan en Yohan was waanzinnig. Beide spelers speelden zo dicht mogelijk op tafel en daardoor ging het er hard aan toe. Uiteindelijk bleek Daan, tot verrassing van velen, simpelweg te sterk voor Yohan en werd het 3-1.

De andere halve finale ging tussen Vincent Lenders en Rino Alberts. Dit was voor het publiek een schitterende wedstrijd, want beide heren gaan – in tegenstelling tot Daan en Yohan – juist liever een paar stapjes naar achter. Dit resulteerde in lange mooie rally’s. Uiteindelijk wist Rino met 10-5 (!) voor te komen in de vijfde game, maar deze voorsprong was binnen een minuutje weer weg en toen stond het 10-10. De spanning was om te snijden en uiteindelijk trok Vincent met 17-15 aan het langste eind.

In de finale kon Vincent net niet genoeg brengen tegen Daan, die gewoon niet te verslaan leek. In de strijd om de derde plek kon Rino het hoge tempo van Yohan niet bijbenen en zo was het ‘brons’ voor de Fransman.

In het troosttoernooi mochten ook twee spelers van Westa strijden om de winst. Hierin ging de winst met 3-1 naar Tom Wijermans. Roel Roumen werd tweede.

Achteraf dus een zeer geslaagd 400 punten-toernooi (400 punten voor de winnaar) met deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Het niveau was hoog, de spelers waren fanatiek maar ook sportief en er hing daardoor een gezellige sfeer in de zaal en in de kantine. Al met al zeker reden voor een 2e WUTTO Westa Open volgend jaar.

Eindstand
1. Daan sliepen
2. Vincent Lenders
3. Yohan Lecomte
4. Rino Alberts
5/8. Ronald Vijverberg
5/8. Jorg Smeets
5/8. Kangethe Njoroge
5/8. Michael Stefan Keller
9/16. Mark Creemers
9/16. Kelvin Heemstra
9/16. Paul van de Leur
9/16. Freek Smeets
9/16. Jos Wynands
9/16. Matthieu Wegh
9/16. Qiang Liu
9/16. Sander Gelderman
17 tot en met 25:
Tom Wijermans
Roel Roumen
Yorick van Teeseling
David Harvengt
Siri Hollman
Dominique Watrin
Leon Schoones
Tom Boessen
Frank Moonen